Avocado si omleta

A cincea zi de experimentat reţete sănătoase ce se bazează pe legume, fructe şi carne albă mi-a încurajat papilele gustative să guste din aroma unui avocado. Eeee dar parcă nu mergea să îl curăţ şi să îl mănânc aşa pur şi simplu. Nope..Se impunea o reţetă, un experiment şi ceva năstruşnic. Şi cum nu mai mâncasem ouă de ceva timp azi a părut momentul perfect pentru un randez-vous între câteva ingrediente ieftine şi accesibile. Miza? O omletă perfectă, alambicată din punct de vedere al aromelor şi texturilor, dar şi săţioasă fără a fi o bombă calorică pentru organism.

Pentru o porţie aveţi nevoie de puţin ulei de măsline sau susan, una bucată ou, puţin busuioc tocat, sare şi piper după gust, o jumătate de avocado, aproximativ o jumătate de rotiţă de brânză Brie (v-am spus doar că va fi un carusel de arome şi texturi), un fir de ceapă verde şi câteva roşii. Easy said and easy to be done..O linguriţă de ulei -eu am utilizat ulei de susan şi a fost ok, cel de măsline căpătând o aromă amăruie- se va încinge în tigaie, că doar nu am vrea să turnam omleta peste uleiul neîncins.

Oul se amestecă bine cu sarea şi piperul, se parfumează cu un un sfert de linguriţă de busuioc, după care se primeneşte cu brânza Brie şi avocadoul tăiate cubuleţe. Evident că avocadoul se va curăţa de coajă înainte şi sper că ştiţi că trebuie ales atunci când e copt bine. Cum ştii dacă e copt? Simplu. Apeşi coaja cu degetul şi dacă lasă ca o gropiţă în punctu unde ai atins atunci e copt..Dacă e foarte tare îl pui frumos într-o pungă de hârtie sau ziar şi îl laşi două trei zile la copt în dulap.

Amesteci bine bine compoziţia pentru a fi sigur că e omogenă, adaugi dacă vrei şi ceapa verde tăiată rondele şi câteva seminţe de in dar să fie zdrobite pentru a-şi lăsa aroma. Eu azi nu am pus seminţe, dar voi încerca în weekend pentru mama. Laşi cam 5 minute pe fiecare parte, scoţi frumos pe farfurie alături de roşiile tăiate felii, presari dacă vrei şi puţin parmezan ras pe deasupra şi mănânci până te rostogoleşti de pe scaun..

Poftă bună,

Pupici,

Ioana.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s