Profil de chef- Maria Secrieriu

    Pe blonda cu coafura traznita de la Masterchef o stim cu totii..Talentata, frumoasa, debordant de sincera si uneori cu sangele mai rece decat o soparla cand e vorba de luarea deciziilor culinare si profesionale Maria a acordat un interviu altfel blogului meu..Despre Maria cea din spatele camerelor de luat vederi si a farfuriilor cu bunatati, dar si despre ceea ce inseamna cu adevarat viata de lady chef in randurile de mai jos.
– Ai vreo dependenta culinara( ce stii ca nu e neaparat buna pt silueta sau sanatatea ta) de care nu te poti debarasa?
Absolut . Toti avem o dependenta culinara. Eu as manca pizza in fiecare zi.
– Daca ar fi sa alegi un preparat traditional romanesc care ar fi?
Un preparat traditional pe care l-as alege ar fi sigur pastrama de oaie fara mamaliga.
Daca ar fi sa schimbi ceva la mentalitatea clientului roman cu privire la gastronomie ce ai schimba?
Wow, este greu de dezbatut acest subiect delicat. Sunt multe de schimbat, foarte multe. Insa atat va spun. Nu vom putea schimba niciodata omul care mananca si va manca mici cu buchetiera de legume.
Criza financiara a determinat multi romani sa renunte la iesirile la restaurant, alegand in schimb preparatele gatite in casa. ce ar trebui orice gospodina sa gateasca in mod obligatoriu?
Orice gospodina, in primul rand, trebuie sa gateasca tot ce mananca membrii familiei .Insa, oricine trebuie sa stie sa faca o ciorba. Este esentiala. Macar atat :))
Ce chef ai drept model, atat din tara cat si din strainatate?
Nu am nici un model, nu vreau sa ajung ca nimeni .Fiecare este diferit in felul lui si da gust preparatelor altfel. Am destula ambitie incat sa ma dezvolt eu ca un model pentru altii. Adica un altfel de Lady Chef.
– Ce te-a facut sa participi la MasterChef si cum te-a influentat aceasta experienta?
Am participat la MasterChef pentru mine, pentru ca am vrut. Iar experienta mi-a schimbat viata .
Daca ai avea ocazia sa gatesti pt cineva aparte cui ai vrea sa ii gatesti si ce anume?
Ma voi duce spre imposibil la Gordon Ramsay.Si sigur as gati un homar..
Ce gatesti cel mai bine?
Cel mai bine imi ies preparatele italienesti.
Ce ai vrea sa stie oamenii despre tine si nu stiu deja?
Oho ,nu stiu multe despre mine. Mi-as dori sa stie ca si eu muncesc, ca orice alt chef aflat la inceput de cariera, in jur de 20 de ore,si imi doresc sa fiu cel mai bun Lady Chef din tara.
Ai pornit propria afacere, ai inceput un nou proiect alaturi de echipa restaurantului Papion..ce ne poti spune despre aceasta colaborare si ce mai urmeaza sa faci?
Va pot spune ca lucrez cu o echipa de profesionisti si urmeaza proiecte marete.Si oricum va astept sa vedeti in locatia mea cea mai larga gama de condimente din tara.
Orice chef scrie..fie ca e vorba de un blog sau de o carte..tu te-ai gandit la o astfel de initiativa?
Orice chef care nu are treaba scrie pentru ca are timp. Nu vorbim despre Chefii internationali. Daca stai in locatie 20 de ore si dimineata o iei de la capat nu stiu daca mai ai timp de scris.
poze de pe FB Mariei..
Pupici,
Ioana
388383_548290515211575_435977529_n 1476655_701286779890786_1897784490_n

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s