Viaţa mea pe net

Nu e viata de viata mea pe net, pentru ca ar insemna sa va obosesc cu dependenta mea de tot ce inseamna canale sociale si internet stuff. De data asta vorbim despre o carte din categoria chic-lit, adica literatura dedicata femeilor. E genul ala de carte pe care barbatii il considera boring, pentru ca de cele mai multe ori femeia capata puterile unui supererou. Iar daca pana acum ne puteam bucura, dragele mele, de acest gen de carti doar datorita scriitoarelor de peste Ocean acum am o veste buna pentru voi.

Joia asta incepand cu orele 18:00 sunteti asteptate la Libraria Dalles pentru a va intalni cu prima autoare de roman pentru gagici. Alexandra Ares, pe numele sau, este o tanara talentata, ce-si imparte timpul intre Manhattan si urbea noastra, scriind atat in engleza cat si in romana. Cu acest prilej va fi lansat romanul Viaţa mea pe net, apărut de curînd în colecţia „CHIC” a Editurii Polirom, în traducerea Larisei Copăceanu. Viaţa mea pe net este primul roman chick-lit scris de o autoare de origine română finalist la premiul „USA Best Books” 2011.

Viaţa mea pe net, apărut şi în ediţie eBook, are toate datele unei cărţi îndrăzneţe, în care umorul negru se împleteşte cu idealismul şi cu optimismul timpului nostru. Emily Thompson, o tînără plină de resurse şi pasionată de arta contemporană, se mută în New York, unde îşi găseşte un iubit artist şi un loc de muncă într-o galerie de artă. Cînd totul merge cum nu se poate mai bine, soarta i se schimbă, rămîne fără resurse şi fără sprijin şi departe de ajutorul familiei. Deznădăjduită, apelează la Craigslist, un site prin intermediul căruia întîlneşte diferite personaje dubioase, care îi vor aduce numai necazuri.

„De ce citeşti cartea asta? Răspunsul e simplu: pentru că eşti tot timpul în căutarea lucrurilor inteligente, pentru că îţi displac personajele plicticoase şi pentru că te-ai săturat de replici nesărate.” (A Bookish Affair)

„Viaţa mea pe net este un roman al contrastelor, o poveste despre dragoste şi viaţă, o carte pe care nici un tînăr al timpurilor noastre n-ar trebui s-o rateze.” (Midwest Book Review)

„O adevărată aventură a lecturii; prin ritmul ei săltăreţ şi noutatea subiectului Viaţa mea pe net aminteşte de ultimele trenduri ale blogurilor.” (Amazon Breakthrough Novel Award Review)

Absolventă a Facultăţii de Teatrologie din cadrul UNATC Bucureşti, Alexandra Ares a lucrat ca redactor şi realizator pentru Redacţia Teatru din TVR (1992-1997), realizînd zeci de emisiuni Gong, Scena şi Maeştrii Tea­trului Românesc, printre care: Profil Victor Rebengiuc la 60 de ani (1993), Avignon (1995), Amintiri din viitor (1997) şi docudrama „Danaidele” la New York cu George Ivaşcu (1997). În 1998 a emigrat în Statele Unite, la New York, şi a lucrat pentru diverse televiziuni, case de producţie şi sindicate de ştiri americane (1999-2005), pentru Adunarea Generală a ONU (2005) şi UNDP (2006). În România a mai publicat Exilată în trecut, la Editura
Cartea Românească, Sam Shepard, un rebel al rigorii mortale, la Editura Aldine şi piesa bilingvă Waking Beauty­Frumoasa ador­mită şi trezită, care s-a jucat într-un spectacol- lectură pe Off-Broadway şi a fost distribuită în Drama Bookstore din New York. Dream Junkies (Visătoarele; Polirom, 2011) este primul ei roman.

A mai publicat romanul The Other Girl, pe care îl traduce singură în limba română, premiat la Next Generation Indie Awards (Award for Best New Indie Novella in the US).

Si pentru ca Ana Maria este foarte draguta cu noi aveti posibilitatea de a castiga un exemplar al cartii, cu autograful autoarei pe el daca imi spuneti de ce ati vrea o asemenea carte.

This slideshow requires JavaScript.

Pupici,

Ioana.

Advertisements

2 thoughts on “Viaţa mea pe net

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s