Noaptea alba a scriitorilor

Vineri, 6 iulie, incepind cu ora 22.00, in Club A Music Cafe (parter), Angela Marinescu va sustine o lectura publica din poezia sa, in cadrul primei editii aCDPL FEST-ului, proiect de socializare literara pe un concept nou: standul de autor.

In aceeasi zi, in cadrul aceluiasi proiect, la ora 24.00, tot in Club A Music Cafe (parter), Radu Aldulescu va conferentia pe tema Romanul romanelor mele.

Programul CDPL Fest 1, care va incepe la ora 17.00, cuprinde standuri personalizate, cinema literar, lecturi si-l puteti vizualiza aici.
CDPL FEST 1 este organizat de Casa de Pariuri Literare si Club A, un event cu standuri de autor. O singura zi, cu standuri in club, proiectii video (cinema-ul literar) si lecturi in Music Cafe.
Parteneri: Polirom, Cartea Romaneasca, Observator cultural, Romania literara, Tiuk, Uniunea Scriitorilor din Romania
Lista tuturor autorilor invitati la CDPL Fest 1: Radu Aldulescu, Radu Nitescu, Georgiana Sarbu, Mihai Vieru, Ion Cucu, Angela Marinescu, Mircea Florian, Calin Torsan, Diana Iepure, Catalina Balan, Doru Ionescu, Livia Stefan.

La Editura Cartea Romaneasca, Angela Marinescu a publicat Probleme personale, nominalizat in 2010 la Marile Premii Prometheus – Opera Omnia, un volum exploziv, in care continua lupta cu toate prejudecatile de receptare pe care poezia ei le suscita.

Angela Marinescu se naste la 8 iulie 1941, in Arad, fiica Mariei si a lui Marius Marcovici. Tatal face parte din familia lui Simion Marcovici, important intelectual al Banatului, la care a poposit in peregrinarile sale Mihai Eminescu. Aproape toti stramosii dinspre tata au fost preoti. Familia Marcovici a ctitorit biserica din Nadlac. Strabunicul din partea mamei a fost circiumar evreu. Se numea Martis. Bunica dinspre mama face parte dintr-o familie de ceangai. La varsta de 15 ani se imbolnaveste grav de tuberculoza pulmonara. Se vindeca, dupa multi ani petrecuti prin spitalele patriei, la 26 de ani.
Absolventa a Liceului „Moise Nicoara” din Arad si a patru ani de medicina la I.M.F. Cluj. Licentiata a Facultatii de Psihologie a Universitatii din Bucuresti, seria 1972. In 1975 se naste fiul Angelei si al lui Matei Gavril, Alexandru Matei. Aproape tot timpul este pensionata pe caz de boala. Din 1990 pina in 1996 lucreaza ca redactor corespondent la revista Vatra.

Radu Aldulescu (n. 29 iunie 1954, Bucuresti) a debutat in 1993, la Editura Albatros, cu romanul Sonata pentru acordeon, pentru care a primit Premiul Uniunii Scriitorilor din Romania (editia a II-a, Editura Cartea Romaneasca, 2008). Trei dintre romanele sale vor aparea in strainatate, in anul 2013: romanele Amantul Colivaresei (editia I, Editura Nemira, 1996; editia a II-a, Editura Cartea Romaneasca, 2006) si Istoria eroilor unui tinut de verdeata si racoare (editia I, Editura Nemira, 1998; editia a II-a, Editura Cartea Romaneasca, 2007) vor fi traduse in Franta, iarMirii nemurii (Editura Cartea Romaneasca, 2006, Premiul pentru proza „Ion Creanga” al Academiei Romane) va aparea in traducere in Italia.
A mai publicat romanele: Ingerul incalecat (editia I, Editura Phoenix, 1997; editia a II-a, Editura Cartea Romaneasca, 2011; e-book, 2011); Proorocii Ierusalimului (editia I, Editura Publicatiilor pentru Strainatate, 2004; editia a II-a, Editura Corint, 2006; editia a III-a, Editura Cartea Romaneasca, 2009; e-book, 2011).

In anul 2009 a raspuns unei provocari literare insolite si a scris, dupa o atenta documentare, tulburatorul roman-veriteAna Maria si ingerii (Editura Cartea Romaneasca, 2010). A scris scenariul filmului Terminus Paradis (regizat de Lucian Pintilie), care a obtinut Marele Premiu al Juriului la Festivalul de la Venetia, 1998.
In anul 2008, Editura Cartea Romaneasca i-a dedicat lui Radu Aldulescu o serie de autor.

Pupici,

Ioana.

Multumiri Ana-Maria Tabarca pentru invitatie.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s