Ayran cu menta

E vara, e caldura, e momentul perfect pentru a ne racori cu o bautura pe cat de usoara, pe atat de delicioasa. Aromele Turciei ne vor purta intr-o calatorie pe malurile agitate ale Bosforului. E una din cele mai cunoscute bauturi traditionale, dar nu toata lumea reuseste sa o prepare asa cum se cade. Ati ghicit daca ati spus ayran..Bineinteles ca nu puteam sa il prepar fara a aduce un plus de savoare, o farama de savoare tipica mediteraneenilor..

Pentru 4 portii:

3 cani de iaurt simplu

1/2 cana de apa rece

1 lingurita de sare

4-5 frunze de menta proaspata

Inainte de a incepe ar trebui sa iti spun ca iaurtul este un element definitoriu pentru bucataria traditionala turceasca, lucru demonstrat si prin faptul ca turcii au fost primii care au produs iaurt acum mai bine de 100 de ani.

Frunzele de menta va trebui sa le sfarami intr-un mortar sau intr-un castron, exact cum faci de exemplu cu cateii de usturoi cand prepari mujdeiul. Pasta de menta obtinuta o amesteci cu iaurtul, apa rece si sarea, cu ajutorul unui blender pentru cam 40 de secunde. Torni amestecul in pahare si lasi la racit la frigider. Merge baut si fara a mai da la racit.

Pupici,

Ioana

2 thoughts on “Ayran cu menta

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s