Jubileul de diamant sărbătorit în Capitală!

Ambasada Marii Britanii la Bucureşti a sărbătorit după cum probabil ai văzut deja la știri Jubileul de Diamant al Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a printr-o petrecere în stil britanic, un „garden party”, într-o locaţie centrală din Bucureşti. Peste 800 de persoane, personalităţi ale lumii politice, oameni de afaceri, membri ai comunităţii britanice din România, jurnalişti, prieteni ai Ambasadei şi ai British Council au confirmat prezenţa la acest eveniment. Și cum ai fi putut refuza o astfel de experiența, pe care o pot cataloga drept once in a life time?

Cu această ocazie, Ambasadorul britanic Martin Harris a declarat:

„Sunt extrem de mândru să găzduiesc o sărbătoare de mare anvergură, la o săptămână după festivităţile absolut extraordinare organizate la Londra şi peste tot în Marea Britanie. Luna iunie a început cu o atmosferă electrizantă şi sper că sezonul de vară va continua în acelaşi ritm, pe toată perioada Jocurilor Olimpice şi Paralimpice. Este un an cu adevărat GREAT pentru britanici şi pentru prietenii noştri din toată lumea!

Ion Bazac, președintele Forza Rossa, reprezentantul oficial al mărcii britanice de maşini Lotus în România și partenerul principal în organizarea petrecerii jubiliare, a declarat :

„Este o mare onoare pentru noi să sărbatorim alături de Ambasada Marii Britanii un eveniment atât de special și unic. În 2012 se împlinesc și 60 de ani de la fondarea mărcii Lotus. Ne mândrim că reprezentăm în România un brand auto care deține numeroase victorii în Formula 1 și care reprezintă una din cele mai frumoase povești de succes ale industriei și tehnologiei britanice.”

British Council, organizaţia internaţională a Marii Britanii pentru relaţii culturale şi educaţionale, a organizat în aceeaşi zi un eveniment dedicat copiilor cu vârsta cuprinsă între 11 şi 15 ani. Acesta s-a desfăşurat în Parcul Izvor, între orele 15:00 – 17:00. Evenimentul a urmărit celebrarea relaţiilor româno-britanice şi familiarizarea publicului român, în special a copiilor şi tinerilor, cu tradiţiile şi cultura britanică. Programul a cuprins experimente ştiinţifice interactive, inedite şi, mai ales, distractive, concurs de creaţie de pălării, concurs de desen, ateliere de bune maniere practicate la curţile regale, demonstraţie de cricket, Britquiz, ateliere educative privind comportamentul copiilor în trafic şi multe alte surprize.

Invitaţi special din Marea Britanie, o echipă reprezentând Opus Media, editura care va publica în toamnă o carte biografică de marcare a Jubileului de Diamant, au declarat:

„Povestea cărții noastre începe cu o Prințesă care nu se aștepta să fie încoronată Regină și se încheie cu sărbătorirea unuia dintre cei mai admirați și respectați monarhi pe durata a 60 de ani de domnie. Cititorii vor putea afla mai multe despre cele mai importante moment din viața Majestății Sale, precum Ceremonia Încoronării, relația apropiată cu țările din Commonwealth, Palatele Regale și celelalte reședințe oficiale, vizitele de stat în jurul lumii, dar și curiozițăți despre Familia Regală sau micile plăceri ale Reginei Elisabeta a II-a”.

Anul 2012 marchează cea de-a 60-a aniversare a Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a, al doilea suveran din istoria Marii Britanii care sărbătorește 6 decenii de domnie. Ultimii 60 de ani au adus numeroase schimbări atât în Marea Britanie cât și în restul lumii. Tradiția britanică a inovaţiei și excelenței a creat modele internaționale în multe domenii, precum educație, producţie, design, industriile creative și servicii financiare. Jubileul de Diamant și Jocurile Olimpice sunt oportunități de a promova Marea Britanie ca fiind unul dintre cele mai bune locuri din lume pentru a locui, lucra, investi și a face afaceri.

Mai multe poze gasiti aici http://bit.ly/GAOPjE ..

Pupici și mersi Andreea Hanganu pentru info,

Ioana

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s