Sole, fița din vârful turnului

Nu s-au descoperit lifturile cu care să urcăm liniștea în zgârie-nori, declara Vasile Ghica, dar cu siguranță s-au inventat mijloacele de a construi un restaurant în vârf de zgârie-nori. Nu mă credeți? Atunci haideți să vorbim despre restaurantul Sole, cocoțat tocmai la etajul al 15-lea al clădirii Crystal Tower.

Înainte de 1989 singurii zgârie nori pe care îi puteam admira erau cei din serialul Dallas. Pfoai și ce mă mai minunam de clădirile alea, de parcă eram în fața unei minuni dumnezeiești. Nu pricepeam și pace cum a urcat cineva toate materialele necesare până acolo hăt sus, că doar noi nu aveam o scară atât de înaltă că aș fi văzut-o prin curte. Și nu, nu fusesem pe la Intercontinental pentru a descoperi că aveam și noi clădiri asemănătoare, că doar sunt o fată din provincie. Așadar acum nu mai e nici o surpriză că apar astfel de clădiri prin București mai ceva decât melcii prin grădinile, după ploaia de primăvară. Aflat într-o zonă plină de case vechi, foarte bine păstrate de-a lungul anilor de către proprietari, restaurantul Sole este dacă vrei fratele mai mic al mult mai celebrului 18 Lounge. Spun frate mai mic datorita perioadei scurte scurse de la lansare, precum si a etajelor la care au fost create- primul la etajul 15, iar al doilea la al 18-lea după cum spune și numele.

De cum ieși din lift, că doar nu vei urca pe scări, va trebui să treci prin zona de bar- lounge  pentru a ajunge în restaurantul propriu-zis. Cu un cocktail aromatic și foarte colorat în mână te așezi la masa rezervată din timp. Nu știu sincer de ce se face foarte mult tam tam pe tema rezervării și a confirmării ei, din moment ce numărul clienților – cel puțin în timpul săptămânii nu este mare-. Trebuie să recunosc că priveliștea- asta dacă te încumeți să privești pe una din ferestrele imense de pe trei laturi ale Sole- te lasă fără aer. Nici terasa, destul de mare si ea, pe partea cu Iancu de Hunedoara, dar nici foișorul, pus chiar în vârful clădirii, din care poți vedea în jur, nu se lasă mai prejos din punct de vedere peisagistic. Ai observat ca de multe ori tendinta proprietarilor de restaurante este de a-și concentra atenția asupra unui singur aspect când vine vorba de design, neglijând altele? Ei bine și aici stă treaba la fel. Bucurându-se de succesul pe care îl are panorama restaurantului, proprietarul s-a decis să nu mai investească sume colosale de bani pentru designul  interior al lounge-ului. Așadar ideea de design interior este marcată de austeritate și impersonalitate, dar dacă ne gândim că Sole este dedicat și evenimentelor corporatiste, dar și nunților cu stil, trecem cu vederea minusurile de decor.

Meniul este concentrat în jurul preparatelor- absolut delicioase- inspirate de rețetele italiene tradiționale. Servirea este rapidă, iar chelnerii au întotdeauna zâmbetul pe buze ceea ce nu este tocmai rău. La aperitiv am mâncat o supă de roșii (13 lei) și o porție de legume la grătar (24 de lei). Prețurile sunt medii și oarecum justificate dacă avem în vedere zona în care se află restaurantul. Vorba ceea dai un ban, dar stai în față. E cu siguranță perfect dacă vrei să îți organizezi nunta într-un cadru de vis, dar ca restaurant mai au mult de muncit pentru a deveni unul de top.

Sursa foto: pagina de Facebook a restaurantului

This slideshow requires JavaScript.

Pupici,

Ioana.

Advertisements

12 thoughts on “Sole, fița din vârful turnului

  1. Ai dreptate! Designul interior e cam simplist, dar daca zici ca mancare e buna + priveliste, atunci merita o vizita, dar nu acum; nu pare genul meu de restaurant, poate doar daca as fi invitat la vreun eveniment 🙂
    “perfect dacă vrei să îți organizezi nunta” 120 de locuri mi se par putine 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s