Let there be wedges!

Mă atrag preparatele de la fast food-urile Capitalei mai ceva decât e atrasă o bezmetică de muscă de către un bec aprins. Dar când vrei să fii sănătos și mai ales în formă, că doar vine slip-oniada în curând, ocolești respectivele tentații, precum un șoarece flămând ce dă rotocoale capcanei pline de brânză. Așadar pentru că pofta de wedges e prea mare ca să o mai pot înfrâna am ales să îi prepar acasă, într-un mod mai sănătos.

Ai nevoie de cam 8- 10 cartofi noi medii, 2 linguri de ulei de măsline extravirgin, și câteva prafuri de boia de ardei dulce, chilli, curry, turmeric (opțional și dacă sunteți suficient de norocoși încât să găsiți), usturoiul cel de toate zilele, sarea și piperul nelipsite din mâncăruri.

Speli cartofii, îi feliezi cu grijă pentru integritatea degetelor tale, și îi fierbi preț de 5 minute, pentru a-i ține mai puțin la cuptor. După ce îi scurgi bine de apă, îi întinzi într-un vas ceramic ce îi va găzdui pe toată durata șederii lor în cuptor. Înainte de a-i introduce în cuptor ideal ar fi să îi stropești cu uleiul de măsline și condimentele menționate deja, amestecând cu grijă pentru a nu-i fărâma. Pfoaai și la ce poftă am, uitasem să îți spun să tai cartofii pe lungime în felii mari și fără a-i curăța de coajă. Urmează partea de așteptare și salivare abundentă pe lângă cuptor, pentru că vor fi lăsați timp de 30-40 minute la foc mare, până se rumenesc și devin crocanți.

Merg perfect cu o salată verde cu ceapa nouă și roșii de grădină.

This slideshow requires JavaScript.

Pupici,

Ioana

Advertisements

2 thoughts on “Let there be wedges!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s