Fluturi & Farfalle

Azi vă voi vorbi despre o nouă gama de vinuri lansată oficial la începutul lunii mai. Recunosc că nu mă pricep la vinuri, acestea pentru mine fiind catalogate în din alea de-mi plac și din alea de jur suprem să nu mă mai ating de ele. :)) Despre lansarea grădinii de la Mica Elveție v-am mai povestit dar despre sticla de Fluturi și Farfalle primită de la Jakob nu v-am spus. La câteva zile după vizita de la Jakob am primit de la Sorana un comunicat de presă. Iată mai jos ce mi se transmitea.

Vitis Metamorfosis lansează în această primăvară o nouă gamă de vinuri, Fluturi & Farfalle, sub emblema parteneriatului Halewood International – Antinori.  

 Vitis Metamorfosis reprezintă fructul îmbinării a trei mari forţe: reputaţia în lumea vinului a Familiei Antinori, spiritul inovativ şi experienţa companiei Halewood cu talentul şi priceperea enologului Fiorenzo Rista. Împreună acestea formează o punte de legătură între culturi europene, legătură simbolizată de zborul liber de fluturi sau farfalle.

Halewood International, cel mai mare producător si distribuitor independent de vinuri şi băuturi alcoolice din Marea Britanie, a investit în viticultura românească, având convingerea că ţara noastră are toate ingredientele necesare pentru a produce vinuri de calitate. Astăzi Halewood deţine peste 400 ha de vie în trei dintre cele mai importante regiuni viticole ale României: Dealu Mare, Podişul Transilvaniei şi Murfatlar.

Marchesi Antinori este producatorul italian de vinuri a cărui istorie se întinde pe parcursul a peste şase sute de ani, din 1385, când Giovani di Piero Antinori a devenit parte a organizaţiei Arte Fiorentina dei Vinattieri. Reprezentând una dintre cele mai mari companii de vinuri din Italia, Familia Antinori a dat dovadă de inovaţie în afaceri, făcând alegeri curajoase şi arătând întotdeauna respect pentru tradiţie.

Cu experienţă îndelungată în viile şi pivniţele din România, enologul Fiorenzo Rista este forţa creatoare din spatele vinurilor lansate de Vitis Metamorfosis, reuşind să îmbine cu măiestrie stilul italian şi spiritul românesc.

După o analiză atentă şi multe vizite în diferite regiuni viticole, Vitis Metamorfosis a ales frumoasa regiune Dealu Mare unde au fost achizitionate 100 ha de teren, toate cu o superbă expunere şi cu un pronunţat caracter de “terroir”. Tot aici s-au pus bazele noii crame, care  urmează să fie finalizată în toamna acestui an.

De la început, filozofia care ne ghidează a fost îndreptată către calitate, atingerea excelenţei, originalitate şi individualitate. Ne-am propus ca vinurile noastre să stea alături de cele mai bune vinuri din ţară şi să concureze pentru calitate cu cele mai apreciate pe plan mondial, acesta fiind motivul pentru care am cultivat in viile noastre atât soiuri naţionale cât şi internaţionale.

Începând cu anul 2009 şi până în prezent, compania Vitis Metamorfosis a lansat pe piaţa din România două game de vinuri: Cantus Primus Cabernet Sauvignon, vârful de lance al acestui parteneriat, primul zbor al micului nostru fluture şi gama Vitis Metamorfosis, reprezentant de seamă al acestui joint venture de succes.

Cea mai nouă gamă, Fluturi & Farfalle, a prins aripi chiar în această primăvară în cadrul evenimentului de lansare ce a avut loc la reşedinţa Ambasadorului Marii Britanii E.S. Dl. Martin Harris. Gama Fluturi & Farfalle conţine patru vinuri din recolta anului 2011: două vinuri albe, Fetească Regală şi Sauvignon Blanc, ce încântă simţurile cu fineţea, fructuozitatea şi prospeţimea aromelor şi două vinuri roşii de seama, Merlot şi Cabernet Sauvingon, ce aparţin celor mai populare soiuri de struguri.

 Pozele sunt de la Sorana ca să nu îmi aud critici pe urmă.

This slideshow requires JavaScript.

Pupici,

Ioana

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s