Azi îl gătim pe Buggs Bunny

Azi avem chef să combatem vremea urâtă de afară cu o porție de friptură de iepure. Dar nu orice fel de friptură, ci una fragedă și plină de arome. Rețeta este ușor de preparat, rezultatul delicios, iar mesenii vor cere cu siguranță încă o porție. Dar înainte de a ne apuca de gătit scoate din frigider ingredientele, prinde-ți părul- dacă este cazul, pune un șorț ca să nu te murdărești din cap până în picioare, spală-te pe mâini și hai să vedem de ce anume avem nevoie.

  • 1 iepure, fără cap și membre
  • 4 linguri de făină, asezonată cu sare și piper
  • 4 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • 10 căței de usturoi
  • 750 ml vin alb
  • 6 crenguțe de rozmarin proaspăt

Garnitură

  • 1 kg cartofi
  • 100 ml lapte
  • 2 linguri de unt
  • 4 linguri pătrunjel, tocat mărunt
  • sare și piper negru
Primul lucru pe care trebuie să îl faci e să încălzești din timp cuptorul. Astfel friptura nu va mai fi ațoasă, iar timpul petrecut veghind cuptorul va fi diminuat la jumătate. Așadar preîncălzește cuptorul la nu mai puțin de 140 de grade și taie în trei părți egale iepurele.
Fiecare bucată de urecheat va fi trecută apoi prin făina asezonată, având grijă să nu rămână nici o zonă neacoperită. Într-o tigaie, eu prefer wok-ul, încălzește cam 2-3 linguri de ulei și așează pe rând bucățile de carne pentru a se prăji puțin. Ai grijă să nu le arzi, asta însemnând cam un minut pe fiecare parte a bucăților puse la rumenit. Zdrobește cățeii de usturoi, dar nu cu aparatul ci cu lama lată a unui cuțit, pentru a-și păstra cât mai bine aroma și adaugă-i în tigaie. E momentul ideal ca vinul alb să intre și el în scenă, așa că toarnă-l ușor peste iepurele din tigaie și adaugă și crenguțele de rozmarin. Acoperă tigaia bine și lasă în cuptor cam 3.5 ore, sau până carnea este suficient de moale.
Dacă tot ai atâta de așteptat pune mâna și curăță cartofii de coajă și pune-i și pe ei la fiert. Încălzește laptele, adăugând untul, condimentează după gust și toarnă-l peste cartofi când sunt gata. Amestecă bine și pune pătrunjelul peste piureul obținut.
 Scoate iepurele din cuptor, adaugă piureul alături și servește cald.
Poftă Bună! voi ce gătiți azi?
Pupici,
Ioana

This slideshow requires JavaScript.

2 thoughts on “Azi îl gătim pe Buggs Bunny

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s