Ciocolată 3D să mâncăm!

Cui nu-i place ciocolata? Copii ar mânca toată ziua, femeile o adoră, bătrânii la fel. Gustul este inconfundabil, aromele te fac să devii dependent, iar textura extrem de fină își pune amprenta asupra papilelor tale gustative. Cum ar fi însă să îți poți crea singur, acasă, ciocolată în forma dorită? Și ce ai zice dacă ți-aș spune că nu orice fel de ciocolată, ci una 3D?

Ciocolata și imprimanta 3D

Vei spune că nu există nici o legătură între o ciocolată și o imprimantă 3D. Asta cu excepția unor accidente casnice. Cercetătorii britanici de la universitățile Exeter, Brunel și Delcam au realizat anul trecut o imprimantă 3D ce folosește drept materie primă ciocolata. Cu ajutorul acesteia ei au reușit să producă cele mai spectaculoase figurine.

Tehnica de a crea formele de ciocolată după bunul tău plac începe prin imprimarea unei imagini plate, similară cu imprimarea unei poze făcute în excursie. Apoi, dispozitivul imprimă ciocolata strat cu strat, astfel reușind să creeze forma tridimensională dorită. Bineînțeles că o serie de modificări au trebuit aduse imprimantei, pentru a preveni topirea straturilor de ciocolată imprimate. “Am îmbunătăţit şi am simplificat aparatul, aşa că acum el este foarte uşor de folosit”, a declarat Hao de curând. Hao este inventatorul deliciului tehnic și cred că va deveni cel mai iubit om din domeniul științific. “Tot ce trebuie să faci este să topeşti nişte ciocolată, să umpli o seringă ce se află în imprimată şi să devii creativ imprimându-ţi ciocolata”, a mai explicat el pentru postul britanic de știri BBC.

Tehnologie 3D cu aromă de ciocolată

Imprimanta a fost scoasă la vânzare la începutul lunii aprilie prin intermediul eBay. Aparatul, botezat „Choc Edge”, va costa nu mai puțin de 4,000 de dolari. Cei mai mari ciocolatieri britanici, cei de la Thornton, și-au exprimat deja interesul față de Choc Edge.

Retailerii online de cadouri susțin că interesul pe piața de profil pentru un astfel de aparat, dar și pentru rezultatele lui, este imens, fiind vorba despre produse din ciocolată. Cea mai captivantă parte va fi, însă, posibilitatea oferită clienților de a-și desena singuri orice formă doresc pe computer, pentru ca mai apoi să aibă în fața ochilor modelul din ciocolată – din ciocolată- cu doar un click de mouse.

 Ciocolata sau motivul ideal de socializare

 “Ciocolata are un mare potențial social, iar intenția noastră este să dezvoltăm o comunitate în care utilizatorii să facă schimb de idei, de design și experiențe în legătură cu produsele noastre pentru ciocolată”, declara omul de știință în cadrul unui interviu pentru postul de știri BBC.

Noi nu putem decât să așteptăm cuminți lansarea imprimantei minune pe piața din România și să sperăm că nu va dura mult până ne vom putea delecta și noi cu propriile creații din ciocolată.

Acum mai ia o bucățică de ciocolată și vezi ce alte articole am mai scris! 

This slideshow requires JavaScript.

Vă pup dulce,

Ioana

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s