Balonare? Care balonare?!

Spune sincer de câte ori ai pus înapoi în dulap un tricou pentru că erai balonată?

De câte ori ai inventat o scuză pentru a scăpa de o petrecere, pentru că păreai însărcinată în trimestrul doi? De câte ori nu ți-a venit să o iei pe tipa schiloadă și cu abdomenul perfect la bătaie doar pentru că al tău este umflat și fierbe de gaze mai ceva decât un cazan de țuică sub presiune? 

Probabil că cel puțin o dată în viață ne e dat să ne dorim să ne lăsăm abdomenul acasă. Ar fi fost bine să îl fi deșurubat, nu? Ei bine am citit de curând o rețetă simplă care promite să te scape de orice urmă nedorită de gaze intestinale și balonare. Nu mi-aș fi permis să o recomand dacă nu aș fi testat-o astăzi pe propriul abdomen. Așa că ieși de pe site-ul clinicii de înfrumusețare că nu ai nevoie de liposucție.

Pentru a trata e nevoie să afli cauza

Așa îmi spunea mereu mama, iar în astfel de cazuri tind să îi cam dau dreptate. Așadar ce îți provoacă balonarea?

Cel mai adesea e vorba de o retenție de lichide, datorată în cazul nostru, al femeilor, apropierii menstrei. Dar bineînțeles că nici consumul, excesiv, – hai recunoaște că am dreptate-, de alimente sărate, de fast food și late night snacks, nu e o plăcere pentru abdomenul tău. Fie că este vorba de o ușoară constipație, sau de gaze acumulate în stomac sau în intestine, balonarea este o problemă considerată normală în ultimul timp.

Cum scăpăm de balonare în 24 de ore.

Ai citit bine. Nu e nevoie de mai mult de 24 de ore ca să devii ușor ca o frunză. Uită-te atent în oglinda. Burtica ta cam dă semne de umflare, nu? Atunci bea repede 2 pahare de apă fierbinte cu lămâie. Îți vor stimula rinichii și vei începe să scapi de lichidele acumulate în corp. O linguriță de semințe de in, înmuiate în apă și mestecate foarte bine, are rolul de laxativ ușor, natural și eficient, ajutând în lupta cu balonarea.Credeai că bei două pahare de apă și gata? Da de unde..Mai ai de luptat. Într-un pahar cu apă- fierbinte, cum altfel?- amestecă o lingură de pătrunjel tocat și o linguriță de semințe zdrobite de mărar. Amestecă bine, acoperă pentru 10 minute, strecoară și bea lent înainte de a te băga la somn. Pătrunjelul este diuretic, semințele de mărar elimină gazele acumulate și împiedică formarea altora, așa că ar fi indicat să dormi singură pentru a nu te trezi cu partenerul leșinat lângă tine în pat. Hahaha..

Dimineața, pe stomacul gol, bea încă un pahar mare de apă fierbinte cu lămâie, și mai ia o linguriță de semințe de in. Micul dejun va consta într-un bol mic- păi parcă ne tratam, nu ne umflam- cu terci. E simplu. Fierbi o jumătate de ceașcă de ovăz în jumătate de ceașcă de lapte- degresat- și o ceașcă de apă. Fără sare, da? Și pentru că nu vrem să leșini la birou bea și un iaurt cu bifidus essensis, de preferat tot degresat.

Prânzul este perfect pentru a te delecta cu un măr, un ciorchine de struguri și o banană coaptă- e indicat să aibă pete negre pe coajă. Și mai bea un pahar de apă fierbinte cu lămâie.

În loc de gustări de după amiază bea cel puțin două cești cu ceai de fenicul și 6 curmale- din cele semiuscate și fără adaos de zahăr. Feniculul este perfect pentru eliminarea gazelor, iar curmalele au mult fier și fibre, astfel încât vei fi în formă maximă seara. Ai ajuns acasă și ai mânca ceva? Bea o ceașcă cu ceai de pătrunjel și o ceșcuță de amestec tonic. Se iau 2 lingurițe de coajă de ulm, se amestecă cu puțină apă rece, și după ce se obține o pastă se completează cu apă fierbinte, adăugându-se o linguriță de miere. Îți va calma stomacul și te va ține departe de Dicarbocalmul cel de toate zilele.

Menține starea de bine și la cină!

Acum că ai scăpat de balonare nu da iama în meniul de la restaurant. Nu mânca înainte de cină, nu cere porții duble și nu uita că peștele este mai ușor de digerat decât ceafa de porc. Și nu te lăsa păcălit de ocheadele pe care ți le aruncă din meniul deserturile pline de ciocolată și caramel. Bea mai degrabă un ceai de mentă sau o limonadă cu mentă.

Produsele se pot procura de la orice Plafar și ceaiurile nu sunt într-atât de grețoase pe cât par.

Pupici,

Ioana.

Advertisements

4 thoughts on “Balonare? Care balonare?!

  1. Cit de bine crezi ca “le pica”celor de la “colon help” sau de la sit-urile ce promoveaza medicatii pentru “scapatul de baloneala”? Chiar si Mircea Badea are “gagica””fotomodeala”la colon help….hi hi hi.
    De fapt voiam sa-ti laud reteta….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s