Salata turceasca

Nu stiu exact ce denumire are salata asta dar ce pot sa spun e ca daca as sta pe o terasa in Marmaris as comanda o patlıcan, domates ve pimiento biber salatası. :)) Gata v-am bagat in ceata. As cere o salata care sa aiba vinete, rosii si ardei capia in ea. Usoara, chiar vegetariana, merge pentru pauzele de la servici, dupa o vizita pe la sala de sport sau de ce nu ca si garnitura. Calorii? Cateva cat sa nu ne vaitam ca e prea light :))) Ce e de retinut in cazul asta e ca nu poate fi consumata fara a fi in prealabil tinuta macar jumatate de ora la frigider. Suficient cat sa se amestece aromele intre ele si sa va delecteze papilele gustative cu tot ce e mai bun.

          Este o reteta simpla, ieftina si super buna la gust. Aveti nevoie de 1 kg de vinete ( sper ca nu va ganditi sa luati din alea congelate gata tocate), 1/2 kh ardei capia, 4 rosii si o capatana de usturoi. Dupa ce aveti toate legumele de mai sus, rascoliti in dulap si scoateti sticla de ulei, borcanul de sare si sticla de otet. Acum incepe partea urata a prepararii si anume coacerea ardeilor si a vinetelor, curatarea (se curata usor daca le tineti putin in apa rece) si tocarea lor marunta. Se taie rosiile cubulete, se amesteca toate la un loc, se amesteca toate cu ulei- ca si cum ati face salata de vinete traditional romaneasca-, adaugati si usturoiul pisat (sau taiat marunt- dupa cum preferati), se mai pune si sare si otet si gata. Se da bolul cu salata pentru 30 de minute la frigider si se papa toata dupa.😀

Pofta buna si pupici,

Ioana.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s