Salata de vara cu cus-cus.

         Pentru ca a inceput timid sa se instaleze caldura si pe la noi am decis sa va mai postez o reteta de salata, tot turceasca numai buna de mancat vara. Si pentru ca nu vreau sa va scriu despre salate la care iti vine pur si simplu sa sari pe geam din cauza complexitatii si duratei de preparare iata cum in 30 de minute va puteti face o salata delicioasa. 😛
         Bucataria turceasca este foarte ofertanta din punct de vedere al aromelor, si al permisivitatii cand vine vorba de a amesteca diferite arome. Creativitatea este punctul forte in Turcia, iar o salata nu este niciodata doar o salata. Orice mancare este aici un joc de arome, o experienta unica, o excursie plina de aventura pentru papilele gustative. Este precum o expozitie de Van Gogh daca vreti. Dar iar ma intind cu vorba si iar va tin in suspans cu privire la ingrediente si mirodenii. Aveti nevoie de 500 grame cus-cus, 4 rosii, 3 castraveciori, 2 ardei (eu folosesc unul verde si unul rosu), 2 cepe mici, 100 grame stafide, menta proaspata, sare si piper. Acestea fiind cumparate si imprastiate pe masa de bucatarie sa ne apucam si de gatit.
        Stafidele se pun intr-o cana cu apa pentru a se mai umfla putin, ca parca prea-s anorexice saracele de ele. Se fierbe bine bine cus-cus-ul si se lasa la racit. Se toaca cubulete rosiile, ardeii, ceapa si castravetii. Dupa ce s-a racit se adauga peste legume cus-cus-ul, stafidele, menta, sarea si piperul. Dupa ce am condimentat suficient salata vine si momentul sa stam cuminti in timp ce salata se odihneste in frigider. Servita rece va garanta admiratia musafirilor sau recunostinta papilelor voastre gustative.
Pofta buna si pupici,
Ioana.

4 Replies to “Salata de vara cu cus-cus.”

Leave a comment